Varmepumper

Andersens VVS

Installation af varmepumpe

Der er god grund til, at varmepumpeanlæg er blevet voldsomt populære de senere år. De er nemlig både miljøvenlige og billigere i drift end fyr med fossile brændsler. De adskiller sig fra andre varmekilder ved at udnytte den varme, der allerede er i jorden eller i luften, og de er derfor mere miljøvenlige. Samtidig gør den billige driftspris, at udgiften til en ny varmepumpe hurtigt vil være tjent ind igen.

Værd at vide om installation af varmepumpe

Her har vi samlet en række praktiske informationer, som det er godt at have kendskab til i forbindelse med montering af varmepumpe.

Det er vigtigt, at din varmepumpe bliver dimensioneret og  installeret korrekt, for at den fungerer optimalt, og derfor er der god grund til at overlade opgaven til en professionel. Installationen af din varmepumpe vil vi typisk kunne klare på en dag, alt efter hvor kompleks opgaven er.

Varmepumpen kan både kobles sammen med gulvvarme og radiatoranlæg, hvis du ønsker det. Alt afhængig af din varmvandsbeholder, kan varmepumpen også kobles på den.

Det er vigtigt at kontakte en professionel installatør, som kan give dig råd om den korrekte installation og sikkerhedskravene for din varmepumpe.

varmepumpe, der er monteret i kælderrum

Jordvarme

Denne type af varmepumpe kaldes også en væske-til-vand-varmepumpe, og den fungerer på den måde, at den varme, der eksisterer i jordens øverste lag, bliver udnyttet, ved at selve varmen ledes gennem en lang slange, som er fyldt med væske.

Luft til vand

Denne type af varmepumpe kræver ikke så meget plads som et jordvarmeanlæg, og så koster den ikke lige så meget at få installeret. Til gengæld er den heller ikke helt lige så effektiv. Selve varmepumpen står udenfor, og på den er en ventilator, som suger luften ind i selve varmepumpen og leder varmen gennem et rør og ind i din bolig.

Luft til luft

En luft-til-luft-varmepumpe er den billigste type af varmepumpe, men også den mindst effektive. Derfor udgør denne type af varmepumpe et populært valg i sommerhuse og andre bygninger med en mere åben opbygning.

Effektiv hybridløsning med varmepumpe og fastbrændselskedel/træpillekedel

En hybridløsning med en varmepumpe og en fastbrændselskedel/træpillekedel er en effektiv måde at opnå energieffektivitet i en bygning. Varmepumpen bruger omgivende luft eller jord til at trække energi ud, mens fastbrændselskedel/træpillekedel brænder træ for at opvarme vandet i radiatorsystemet.

Når varmepumpen ikke er i stand til at opfylde opvarmningsbehovet i bygningen, fungerer fastbrændselskedel/træpillekedel som backup. Dette sikrer, at bygningen altid har en pålidelig varmekilde, selv når vejret er meget koldt, og at varmepumpen ikke overbelastes. Ved at kombinere disse to systemer kan man opnå en betydelig besparelse i brændstofforbruget og reducere CO2-udledningen.

Hybridløsninger er en økonomisk og miljøvenlig måde at opnå energieffektivitet på. En varmepumpe og en fastbrændselskedel/træpillekedel i kombination er en smart løsning, der kan give boligejere en mere pålidelig og bæredygtig opvarmningsløsning.

hypridløsning

Kontakt os for et uforpligtende tilbud

CVR: 39437066